Η ΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ


To μυστήριο τής θείας Ευχαριστίας ή Αγίας Κοινωνίας ή θείας Μετάληψης είναι μια  πραγματική, αναίμακτη και αληθινή θυσία. Είναι ἡ θυσία του Κυρίου στο Σταυρό πάνω στο Γολγοθά, ἡ οποία επαναλαμβάνεται σε κάθε θεία λειτουργία στις ορθόδοξες εκκλησίες «ὑπὲρ τῆς τοῦ κόσμου ζωῆς καὶ σωτηρίας».
Ἡ θεία Ευχαριστία είναι το Μυστήριο του Χριστού και της Εκκλησίας. Είναι το κατεξοχήν θεοποιητικό Μυστήριο.
Στα  άλλα Μυστήρια παρέχεται μεν ἡ Χάρη του Αγίου Πνεύματος για τον ἁγιασμὸ των πιστών, ενώ στη θεία Ευχαριστία παρέχεται ὁ Ίδιος ὁ Χριστός, το Σώμα και το Αίμα Του, τα οποία μεταλαμβάνοντας οι πιστοί ενώνονται με το Χριστό και μεταξύ τους σε μια κοινωνία βαθιά χριστολογικὴ και ανθρωπολογική. Γι᾿ αὐτὸ ἡ θεία Ευχαριστία είναι το κατεξοχήν Μυστήριο της Εκκλησίας.
Νάμα είναι το  ειδικὰ κατασκευασμένο κρασὶ που χρησιμοποιείται για την τέλεση της θείας Ευχαριστίας. Το κρασί αυτό δεν πρέπει να είναι  από μόνο του νερωμένο, αλλά να παρασκευάζεται από άκρατο οίνο, όπως γινόταν στην αρχαιότητα.
Κατά τη διάρκεια του μυστικού Δείπνου ο Ιησούς Χριστός προσέφερε στους μαθητές του οίνο, ο οποίος ήταν άκρατος. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν χημικά συντηρητικά. Γιαυτό χρησιμοποιούσαν άκρατο ερυθρό οίνο, ο οποίος δύσκολα αλλοιώνεται.
Ο Εκκλησιαστικός Οίνος Γκέλικος ΝΑΜΑ  είναι  ο άκρατος οίνος, όπως παρακευαζόταν στην αρχαιότητα. Πιο συγκεκριμένα είναι ένας βιολογικός, φυσικός,  γλυκός,  λιαστός άκρατος οίνος, χωρίς χημικά συντηρητικά (ούτε πρόσθετα θειώδη) και χωρίς οποιαδήποτε επεξεργασία με χημικά ή φάρμακα.
Αποτελεί ιεροσυλία να χρησιμοποιείται στην Αγία τράπεζα κρασί με χημικά συντηρητικά και πρόσθετα θειώδη.
Ο Εκκλησιαστικός Οίνος Γκέλικος ΝΑΜΑ προέρχεται από καθαρό βιολογικό αμπέλι, το οποίο έχει καλλιεργηθεί βιολογικά  και στο οποίο δεν έχουν χρησιμοποιηθεί λιπάσματα και φυτοφάρμακα.
Το Νάμα που έχει φτιαχτεί από σταφύλια συμβατικής γεωργίας περιέχει θειώδη, έχει υποστεί επεξεργασία με διάφορα χημικά και πιθανόν να έχει και κατάλοιπα λιπασμάτων ή φυτοφαρμάκων, έστω και σε επιτρεπτές από το νόμο ποσότητες.
Ο Εκκλησιαστικός Οίνος Γκέλικος ΝΑΜΑ έχει εμφιαλωθεί κάτω από συνθήκες πλήρους καθαρότητας σε πιστοποιημένο βιολογικό εμφιαλωτήριο.
Όταν ὁ Διάκονος ἢ ὁ Λειτουργὸς Ιερέας στην Αγία Πρόθεση τρώει τα υπόλοιπα του Αγίου Σώματος και Αίματος του Κυρίου που απέμειναν στο Άγιο Ποτήριο μετά τη Μετάληψη των πιστών, λέμε ότι κάνει κατάλυση ἢ καταλύει.
Γίνεται αντιληπτό ότι η κατάλυση μπορεί να γίνεται τουλάχιστον τις 15 ημέρες του μήνα. Αυτό συνεπάγεται ότι ο ιερέας καταναλώνει οίνο, διότι είναι υποχρεωμένος να αδειάσει με αυτόν τον τρόπο το Άγιο ποτήριο. Φανταστείτε τον ιερέα σε τι δοκιμασία βάζει το συκώτι του αν ο οίνος του Νάματος περιέχει ανεξέλεγκτα χημικά συντηρητικά ή φυτοφάρμακα ή δεν είναι βιολογικός.
Ο Εκκλησιαστικός Οίνος Γκέλικος ΝΑΜΑ δεν φέρει στην ετικέτα του τον Μπαρ Κόουντ. Από  εκκλησιαστικής πλευράς  διερωτάται κανείς είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται από τον ιερέα κρασί Νάμα που έχει εμφιαλωθεί σε μπουκάλι, πάνω στο οποίο είναι τυπωμένος Μπαρ Κόουντ (Bar Code);.
Είναι  δυνατόν το σύμβολο του αντιχρίστου να βρίσκει τρόπο να διεισδύει στα άδυτα των αδύτων , στην Αγία Τράπεζα ορθοδόξων Ιερών Ναών μέσω ενός τυχαίου ΝΑΜΑΤΟΣ, που αγοράστηκε από ανυποψίαστους ανθρώπους της εκκλησίας ή απλούς αθώους πιστούς;
Είναι  δυνατόν να φυλάσσονται φιάλες οίνου με Μπαρ Κόουντ στο Ιερό της Εκκλησίας  ή έστω και στις αποθήκες τις εκκλησίας με το σήμα του Αντιχρίστου
Share on Google Plus

0 σχόλια: