Στο Μπορντώ για 2 μέρες οι επαγγελματίες του οίνου


Οι φορείς αµπελουργίας και οινοποιίας δίνουν ραντεβού στη διεθνή έκθεση οίνου και κηπευτικών Vinitech-Sifel.
Πάνω από 45.000 επαγγελµατίες αναμένεται να συγκεντρωθούν στο Μπορντώ από την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου στη φετινή έκθεση οίνου, φρούτων και λαχανικών Vinitech – Sifel.
Συγκεκριμένα, στην έκθεση θα παρευρεθούν 850 εκθέτες, το 30% των οποίων προέρχονται από το εξωτερικό (1.200 σήματα), σε μία επιφάνεια 65.000 τ.μ., με την εμπορική προσφορά να αρθρώνεται γύρω από 5 πόλους: 1) Πόλος εξοπλισμών για κάβες και οιναποθήκες, 2) πόλος υπηρεσιών (συμβουλές, τράπεζες, ασφάλειες), 3) πόλος φρούτων και λαχανικών, 4) πόλος καλλιεργητικών τεχνικών (μηχανές τρύγου, ελκυστήρες, κατεργασία εδάφους, ψεκασμός), 5) πόλος εμφιάλωσης και συσκευασίας (υλικό εμφιάλωσης, προϊόντα συσκευασίας κτλ).
Ειδικότερα, στο Φόρουμ Ιδεών θα πραγματοποιηθούν 40 περίπου διασκέψεις και εργαστήρια, αλλά και η ενέργεια «Sphère des Métiers» («Σφαίρα των Επαγγελματιών»), που συνδιοργανώνεται από την Vitisphère σε συνεργασία με την APECITA. Κατά τη διάρκειά της παρέχονται πληροφορίες, εξατομικευμένες συμβουλές και «job dating» (ραντεβού εύρεσης εργασίας), στο οποίο έρχονται σε επαφή εταιρείες που θέλουν να κάνουν προσλήψεις με ενδιαφερόμενους που αναζητούν δουλειά, έχοντας στην διάθεσή τους 5 λεπτά.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διεξαχθούν τα βραβεία Καινοτοµίας, τα οποία επιβραβεύουν τα νέα προϊόντα της αµπελουργίας – οινοποιίας, δεντροκαλλιέργειας κλπ. Επίσης, θα απονεµηθεί το Βραβείο Oenovation, το οποίο ενθαρρύνει την καινοτοµία των νέων επιχειρήσεων, στον αµπελοοινικό τοµέα.
Η Vinitech Sifel πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια από την «Congrès et Expositions de Bordeaux – CEB». Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά η έκθεση ονομαζόταν Vinitech και περιλάμβανε εκθέτες μόνο από τον κλάδο του οίνου (η πρώτη έκθεση Vinitech διοργανώθηκε το 1977), ενώ από το 2010 διοργανώνεται η Vinitech – Sifel συμπεριλαμβάνοντας τον κλάδο των φρούτων και λαχανικών. Στόχος της έκθεσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι η προώθηση των επαγγελµατιών στους κλάδους του οίνου, των φρούτων και των λαχανικών στις κύριες χώρες παραγωγής οίνων και αλκοολούχων ποτών.
Σήμερα η διεθνής έκθεση οίνου, φρούτων και λαχανικών Vinitech-Sifel αποτελεί το σηµαντικότερο ραντεβού για τους φορείς των κλάδων της αµπελουργίας και της οινοποιίας, της δενδροκαλλιέργειας και της καλλιέργειας οπωροκηπευτικών. Ενδεικτικό είναι ότι στην έκθεση του 2012, υπήρχαν 45.573 είσοδοι, εκ των οποίων 5.924 από το εξωτερικό και 800 επιχειρήσεις - εκθέτες, που αντιπροσωπεύουν 1.000 εµπορικά σήµατα.

Share on Google Plus

0 σχόλια: