ΗΠΑ: Υποχώρηση κατέγραψαν οι σοδειές σταφυλιού και ροδάκινου το 2014

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία που εξέδωσε η Στατιστική Υπηρεσία (NASS) του Υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά 12% σε σχέση με πέρυσι υποχώρησε η σοδειά σταφυλιού που παράγεται στην περιοχή της Καλοφόρνια, γεγονός που αφορά και τις τρεις βασικές κατηγορίες σταφυλιού και επιβεβαιώνεται από τους ίδιους τους παραγωγούς.

"Η χαλαζόπτωση κατά το στάδιο της άνθισης επηρέασε αρνητικά πολλούς από τους αμπελώνες, ενώ πολλοί παραγωγοί θορυβήθηκαν και από τις συνθήκες ξηρασίας που καταγράφηκαν", υπογραμμίζει το δελτίο της Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας, οι αμπελώνες της Καλιφόρνια το 2014 παρήγαγαν το 88% της συνολικής παραγωγής σταφυλιών της χώρας.

Αναφορικά με το ροδάκινο, στο ίδιο δελτίο αναφέρεται πως το 2014 η σοδειά της Καλιφόρνια υποχώρησε κατά 5% σε σχέση με τη σοδειά του 2013. Παρ' όλα αυτά η περιοχή παραμένει στην κορυφή της παραγωγής ροδάκινου στις ΗΠΑ σε ποσοστό 74% (2014).

Τέλος, όπως αναφέρει το δελτίο "ροδακινοκαλλιεργητές της περιοχής εκδήλωσαν την ανησυχία τους για την κατάσταση ξηρασίας που πλήττει τις σοδειές τους, ωστόσο πολλοί από αυτούς κατάφεραν να αντισταθμίσουν την μειωμένη άρδευση αντλώντας νερό από τα πηγάδια".

Share on Google Plus

0 σχόλια: